Thursday, December 2, 2010

Disember 2010

Woahhh kejapnye masa berlalu. Hari ni dah 2 Disember (sambil jeling hp sebab lupe bape haribulan :P ) Bulan ni bulan terakhir lah untuk tahun 2010. Rasa macam kejap jea. Oh yela. Saya pun dah mula belajar balik. Satu semester habis dekat kolej, memang la rasa kejap. Sekarang ni ber-holiday jea dekat rumah. Tak sabar nak tunggu habis ijazah then kerja, kumpul duit sebab nak bayar hutang PTPTN lagi. Kalau ade rezeki nak sambung master tapi nak ambil kos lain. Dari ijazah hari tu nak tukar kos tapi takde rezeki :(

Hujung bulan ni dah mula untuk semester 2. Bermula lagi hari hari stress makcik dan kemungkinan entry meroyan akan kembali. Hahahaha. Semoga segalanya berjalan dengan lancar. Nak struggle habis. Insya Allah. :)


Oh 2010, jangan lah pergi. :P

4 comments:

Marya Hana . said...

uiii~ bila kaw nak kawen kalau sambong master..?

:D bagos2.. mencarik ilmu xde penghujongnya..

Farhana Anuar said...

hahaha. tah la. kalau ade rezeki. kalau xde kerja then kahwin. gatal taw. :P

ZR said...

better wat master tu part time jek sis.. kwn2 i ramai masih menganggur xde keje..bkn xblaja tinggi tp pengalaman xde..lg tinggi jwtn u mtk lg byk tahun pengalaman dia nak... xkn u blaja smpai master tp u keje kerani kan?for sure u mtk pegawai..tp nk jadi pegawai kena ada pengalaman..at least 2years..tu pendapat i la..biar kita mula dr bwh..mcm u da degree leh start dr tgh..cm jd penolong pegawai..then tggu la promotion... tp ni sume pendapat i..terpulang pd u..tepuk dada tanye selera ;))

Farhana Anuar said...

i memang nak sgt smbung master tapi mcm u cakap la. xnak la dapat master kerja kerani. waste my time. tapi kalau tgok kos i nih keje ape jea boleh i dapat? plus i xberapa ke arah filem. tapi amik penulisan. hebat kan? hahah. mungkin ade bnde yg i x explore lagi untuk kos i n i xtau smpai mne i leh pegi dgn kos ni. nak la habis ijazah terus kerja mcm u. tapi sekarang xleh memilih tapi ijazah kot xkan nak keje cincai jea kan? tengok rezeki dan knelah usaha. btw thank u sis :)