Thursday, May 26, 2011

Uniform Oren

Yeay. Esok cuti. Boleh main blog :D

Selalu kalau kerja shift pagi malam sempat jea nak update tapi kalau dah penyakit M tu datang, memang tidur paling utama. Penat tahu tak?

Oh korang tanya aku kerja mana eh? Hihi. GHRW. Haa ce tekaaa lagi! Guardian Hyper Rawang. Yea. Saya kerja dekat Guardian. Hari hari uniform warna oren. Sampai lupa dah nak pakai selendang macam mana sebab hari hari pakai tudung ekspress. Sekejap jea rasa tapi dah hampir sebulan kerja tapi rasa macam lama pulak kerja. Hikhik. Tapi nak nangis sebab gaji lambat lagi. Huaaa.

Mula mula masuk kerja tak tahu nak buat apa. Sebelum kerja, cuak fikir nanti dekat Guardian kawan ok tak? Boleh bagi kerjasama tak? Yela aku mana penah kerja. tuptup kena kerja. Memang lah cuak. Tapi alhamdulilah kawan semua ok. Tak rapat sangat tapi boleh ngam dengan semua. Err dengan 4 pekerja jea sebab tak ramai. Heee. Boleh lepak gelak gelak. Seronok. Sumpah seronok sangat. Tapi kerja mana yang tak penat kan? Biasalah. Layan customer. Buat housekeeping. Susun barang. Memang penat tapi bila banyak kerja tau tau dah boleh clock out untuk balik. Yeayy :)

Hari hari belajar benda baru. Sekarang jawatan cashier sebab apply pakai SPM. Heeee. Macam tercapai jea hasrat aku nak jadi cahier sebab dulu aku suka main main duit tipu bajet cashier. Hahaha. Macam biasa Guardian kan memang akan ada sale? Jadi kenalah cari barang barang untuk sale letak dalam 1 bakul. Keluar kan cake stand semua, malam sebelum tutup kedai susun. Letak starbust. Macam macam lagi lah. And ada mistery shopper. So kitorang kena greeting selamat datang dekat customer. Bagi further help. Hari hari kena mistery shopper 100% sebab kita tak tahu siapa customer yang datang. Memang muka aku senyum jea la layan customer.

Orang masuk jea kedai dengar lah laungan selamat datang kitorang. Sorang cakap semua menyahut cakap sekali. Huhu. Tak tahulah memang pesen orang pergi shopping awal ke hape tapi pagi pukul 10 baru bukak kedai dah ada customer. Ke Rawang jea macam tu? Hikhik. Jadi kalau adalah sesape tersesat pergi Guardian dekat Rawan tu and nampak saya. Jangan toleh 2x sebab itu memang saya. Dekat sana tak silap lebih dari 1 Guardian. Tempat saya dekat Giant besar bukan Parkson. Sebab Parkson pun ada Giant tapi tu pasaraya kecik saja.

Huu sekali dah membebel banyak pulak. Takpelah. Sekali sekala. Hihi. Kalau nak tanya ada apa best sekarang promotion tanyalah. Hehehe itu pun kalau teringat tapi untuk hari ni sampai end of this month kosmetik ada promotion. Sabtu ahad di sarankan pergi Guardian sebab nanti dapat kupon RM5 tau ikut purchase :)


Ok bye.

3 comments:

Liyana Aziz said...

wahhhh... dolu2 pun yana berangan nak jadi cashier, tapi x dapat pun, jadi waitress je kat secret recipe...

penah keje guardian midvalley, tapi sehari je, pastu blah... heheheheheheh

Marya Hana . said...

wah kakak guardian lah skang.. :D

FARHANA ANUAR said...

liyana : hehehe mcm best kan jadi cashier. :D nape blah? best taw. heee


marya : hai selamat datang ke guardian :D