Wednesday, March 2, 2011

Kejadian Tolak Tolak Kepala

Bila browse kat bahagian dokumen jumpa gambar ni :


Sorry gambar kabur sbb zoom

Gambar ni capture masa bila tak ingat pulak tapi masa ni aku baru balik kelas. Ramai ramai dengan housemate nak balik ke rumah. Tengah rancak borak sambil jalan makcik indon ngan budak naik basikal atas tu pun lalu. Kitorang pandang jea seperti biasa. Tengok budak tu main basikal. Tiba-tiba :

Makcik indon : Naik basikal tu elok la sikit (sambil tolak kepala budak kecik)

Budak tu memang nak jatuh dah dari basikal. Kalau ye pon tahan la budak tu dari jatuh dengan cara paling polite boleh tak?


Well hello indon. Budak tu terang terang kecik lagi. Kau dah dibagi tugas di bagi gaji untuk jaga dia. Jaga lah elok elok. Yang kau tolak tolak kepala dia kenapa? Tengok pulak basikal dia tayar berapa? What do you expect?Kalau budak tu dah pandai bawak basikal takpe. Kitorang tengok satu sama lain lepas indon ni tolak kepala budak tu. Terus aku rakam indon ni tapi dia dah takde buat apa apa pulak. Mungkin masa dia tolak kepala budak tu dia lupa kitorang dekat belakang pandang. Lepas dah tolak baru ingat kitorang ada.

Rasa geram sungguh tengok perangai indon ni. Bukan nak cakap semua indon macam ni tapi ada segelintir yang buat indon lain busuk sama. Tengok jea la video indon pijak pijak, pukul pukul anak majikan. So no wonder ade indon yang kena belasah dengan majikan. Sendiri fikir lah. Maaf untuk entry ini. Peace yawwww :D

1 comment:

Marya Hana . said...

budak je pon..
xya bekasar..

ape ah makcik tu..