Sunday, January 9, 2011

Selamat Bertunang! :)

Seperti yang di janjikan. Cerita tahun baru ini. Ni lah aktiviti untuk hari 1st awal tahun 2011 ni. Pergi meraikan hari pertunangan kawan sekolah, Nurul Hidayah! :)

Sebulan sebelum Dayah bertunang, dia dah inform awal awal kat kitorang semua dan masing masing dah plan nak pergi. Masa bincang ramai yang nak pergi, tup tup 3 orang jea yang jadi pergi. Aku senang jea. Ada orang bawak, aku pergi la. Kalau takde duduk lah rumah diam diam. Then Anis cakap pergi dengan dia. Aku, Wa aka Suhaila dan Anis jea yang pergi. Yang lain ada hal. Macam ayah aku cakap, orang buat kenduri kita pergi. Nanti kita kenduri orang tak nak datang pulak. Betul betul tapi aku antara orang yang malas nak pergi kenduri walaupun dekat. Macam mana?

Jom kita tengok gambar. Kalau ada muka wajib tayang tu harap maklum lah yea? Sebab diorang memang suka menayang muka. Nasib lah aku baik hala kan jugak la Nikon aku dekat diorang. :D


Pelamin. Simple jea kan? Buat sendiri kata Dayah.

:)

Alololo comelnya :P

Pelamin dan hantaran belah perempuan

Meet Fairuz dan anaknya. Lama tak jumpa Mek ni.


Sementara tunggu pihak lelaki, kitorang keje tangkap gambar jea. Janji Melayu. Janji 2.30 tapi 2.30 tu kitorang tengah makan lagi dekat khemah rumah Dayah. Pihak lelaki tak gak datang. Sabar sabar.

Beberapa jam selepas itu :


Taraaa. Sampai punnnn

:)

Hantaran lelaki dan perempuan.

Selamat semuanya. Ni lah Wan tunang Dayah.

Wajib!

Wajib jugak!


Selesai jea sesi gedik gedik dengan petunang dan tunangannnya, mintak diri nak balik sebab dah petang. Singgah isi minyak. Tiga tiga perut lapar lagi memandangkan waktu itu hujan dengan lebatnya. Terus pergi McD Puncak Alam dan mengenyangkan perut di sana.


Wajib makan bubur kalau pergi McD.
Yang nampak bayang jari tu jari Wa.

Inilah si wajib tayang tu. :D

Selamat semuanya. Seorang kawan kami dah jadi tunang orang. Yang Mek dah jadi wife orang. Anak umur dah 3 tahun tak silap. Yang single mingle tu muka muka kami jea la. Hahaha.


Ye tahu sudah lambat update. Sibuk dah mula semester baru. Lepastu pulak kan kite kan takde meja komputer taw? Lepas tu kan kita tak boleh la nak update sangat dan buat kerja. Lepas tu kan semalam kan mak dengan ayah buat delivery meja belajar ni.Hahaha suke sangat. Boleh dah buat keje dengan selesa. Yang sebelah meja tu drawer baju baju saya. Kecik kan? Belum tengok dekat wall saya tempat menyangkut. :D Tenkiu soo much mak ayah. :)

SELAMAT BERHUJUNG MINGGU! :D