Sunday, July 15, 2012

Dugaan Dunia

Baru baru ni, one of my best friend sakit. Tak tahu nak cakap macam mana. Sakit bukanlah sakit yang teruk. But dia ada masalah dengan kaki. Sampai tak boleh jalan. Sebelum ni, aku marah marah dia cakap degil nak panjat bukit apa semua. And masa dia sakit, aku still membebel. Memang aku kalau jaga orang sakit, orang sakit tu dah la memang sakit. Tambah sakit hati sakit telinga dengar aku punya bebelan. Tapi memang perangai macam tu. Mungkin aku kena ubah perangai tu. Nanti jaga mak ayah takkan nak bebel macam tu jugak kan. Derhaka.

My dear Atiqah, u kena kuat. Ini dugaan dari Allah. U jugak cakap Allah takkan bagi dugaan pada hambaNya kalau hambaNya tidak mampu menanggung beban itu. U suruh i kuat bila i di duga dengan perkara sekarang, and u jugak kena macam i. I memang tak kuat. Tapi u kena kuat. Ingat mak ayah u yg banyak jaga dan besarkan u. Mak ayah ni yang, mereka tak kenal erti penat. Itulah ibu bapa namanya. Kita kena balas jasa mereka walau dengan nyawa sekali. I doakan u cepat sembuh ok my baby? Kihkihkih i minta maaf okay kalau i tak jaga u betul betul. I buat muka ke. I bebel ke. I sakitkan kaki eh hati u ke. I'm so so so sorry. Jaga diri bebaik. Ko jangan melampau lepas raya balik sini eh? Hahaha joke. U dah sembuh baru balik sini tau. I love youuuuuuuu :)

Ingatlah. Dekatkan diri sentiasa dengan Allah.
Dugaan yang di beri dalam pelbagai bentuk.
Tabah dan sentiasa berdoa.
Berusaha itu perlu.
Selebihnya tawakal.
I'm not perfect.
I'm not good at all.
Pesan untuk anda dan saya juga :)


Takut menanti besok.
Semoga segalanya berjalan dengan baik.
Amin.

2 comments:

Azura Ross said...

yunk.. kamu juga jaga diri baik2 yea ;)

FARHANA ANUAR said...

insha Allah yunk. kamu juga. sy syg kamu :)